Groningen Ontwerpt 2021

Groningen Ontwerpt 2021

duurzame en circulaire oplossingen voor de binnenstad van Groningen

 

Nu de maatregelen omtrent covid-19 zijn versoepeld kunnen we verder met onze derde editie van Groningen Ontwerpt. We hebben de designroute gepland op zondag 26 september.

Waarom Groningen Ontwerpt
In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn: duurzaam en gestoeld op hergebruik. Omdat design een belangrijke bijdrage kan leveren aan dit vraagstuk organiseren we Groningen Ontwerpt. Samen met ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers, werken we aan duurzame en circulaire oplossingen voor de binnenstad van Groningen.

Klimaatadapatie
Ondernemers gaan samen met ontwerpers aan de slag met het thema klimaatadaptatie. Ze ontwikkelen oplossingen voor hittestress, regenwateropvang, natuurlijke zonwering en vergroening.

We hebben weer een mooie lijst met deelnemers in de binnenstad van Groningen. De gekoppelde ondernemers en ontwerpers zijn:
Laif & Nuver x Wieke Alberts
Pronk x Ditmar van Dam
Toet x Carolijn Slottje
Antiquariaat Berger en de Vries  x Tomm Velthuis
Diezijner x Celine Tigelaar
Salsashop x Zhenni Tian

Circulaire materialen
Het project is in juni van start gegaan met een design pressure cooker waarbij de koppels een denkrichting of concept hebben ontwikkeld. De ontwerpers werken met circulaire materialen die we halen van de milieustraat in Groningen.

Dit is de derde editie van Groningen Ontwerpt.
Eerdere edities waren in 2019 en 2018

 

 

IN HET KORT

Waar: binnenstad Groningen
Wanneer: designroute op 26 september met blijvende presentaties
Partners: Groningen City Club, Het Fonds, Kunstraad Groningen, ondernemers in de binnenstad, Hanzehogeschool

Blog