‘Goed doordacht ontwerp voor hittestress’

‘Goed doordacht ontwerp voor hittestress’
20 september 2021 Marjan

Studenten industrieel productontwerp (IPO) van de Hanzehogeschool hebben in september een driedaagse Make-a-thon gevolgd over circulair design, ambachten en klimaatadaptatie. Onder begeleiding van Eileen Blackmore en Simone Larabi en IPO docenten hebben ze klimaatadaptieve producten bedacht voor de stad en prototypes gemaakt.

CYF-kaartenset
De studenten hebben gewerkt met de Craft Your Future kaartenset. De set bevat vier kaarten die ze moesten toepassen in hun ontwerp: ambacht, technologie & trend, circulair en een wildcard.
De prototypes zijn gemaakt van circulair materiaal dat werd aangeboden door kringloopwinkel Goud Goed.

Juryselectie
Tijdens de laatste dag werden de prototypes gepresenteerd aan de jury bestaande uit docenten Gerda Jonker en Marnix Kleefman, ondernemers Nanko Brattinga en Pier Tjepkema en onderzoeker Joey Koning van Kenniscentrum Noorderbreedte.

De jury was erg enthousiast: ‘Wat een verscheidenheid en inzet’ – ‘ Veel functionele ontwerpen.’ – ‘Goed doordacht’. De jury selecteerde een top 3 met op 1. Ecoton 2. Frisse Flip 3. Groen Gordijn.

Frisse Flip kun je 26 september zien op de GO Climate Party op de Vismarkt tijdens Groningen Ontwerpt. De ooievaar heeft de vleugels wijd uitgestrekt, waardoor het zorgt voor een mooie schaduwplek. De jury vond het een ‘goed doordacht en mooi uitgevoerd ontwerp voor hittestress’.

Frisse Flip