GO Climate Party op de Vismarkt

GO Climate Party op de Vismarkt
7 september 2021 Marjan

Zondag 26 september ben je tijdens Groningen Ontwerpt van harte welkom bij de GO Climate Party op de Vismarkt. Er is veel te zien en beleven. Laat je inspireren door verschillende klimaatadaptieve producten en mogelijke toekomstscenario’s.

Klimaatslimme muur van Rene Notenbomer (foto) en Bram Peters.

> René Notenbomer (foto) en Bram Peters presenteren hun klimaatslimme muur. Dit zijn circulaire stapelbare bloembakken, gemaakt van afvalplastic, waarmee je eenvoudig een groene muur kunt bouwen. Handig om je terras te vergroenen, als schutting of als verticale groentetuin.
Vul de bouwstenen met substraat van gefermenteerd groenafval en je planten bloeien als nooit tevoren. Hoe dat werkt laten ze je graag zien.

> Waterzinnig is een mobiele plantenbak van gerecycled plastic, ontworpen door student Celine Tiggelaar. Een waterreservoir voorziet de planten van water door middel van een heuvelachtig systeem dat gemaakt is van aluminium en via gaten water kan doorlaten en zo het substraat kan bevochtigen.

> Jan Willem van Kruyssen toont de ontwerpen die zijn gemaakt voor Klimare:pair, een grensoverschrijdende (online) samenwerking tussen jongeren, burgers, creatieve professionals, wetenschappelijke instellingen, bedrijven en besturen om om samen te werken aan een klimaatvriendelijke, crisisbestendige en leefbare stad.

> Studenten OffCourse – speculative design van de Hanzehogeschool gaan met bezoekers in gesprek over klimaatverandering en mogelijke toekomstscenario’s.

Frisse Flip van IPO studenten Hanzehogeschool.

> Studenten Industrieel Product Ontwerp (IPO) van de Hanzehogeschool volgen in september een ‘Maka-a-thon’ circulair design. Ze krijgen de opdracht klimaatslimme producten te maken voor de stad. Op de GO Climate Party zie een van de prototypes gekozen door de jury: Frisse Flip!

 

 

Je vindt ons bij aan de west/zuidkant van de Vismarkt, in de buurt van Pronk.