We gaan het meemaken op congres over bevolkingsdaling

We gaan het meemaken op congres over bevolkingsdaling
9 november 2018 Marjan

Het project We gaan het meemaken is geselecteerd om deel te nemen aan het inspiratiecongres Van Krimp Naar Kracht. Dit congres over bevolkingsdaling wordt 15 november 2018 georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en focust op wat de kracht is van regio’s die te maken hebben met bevolkingsdaling en hoe ze die kracht kunnen benutten.

Veel mogelijk
Overal in het land laten initiatieven zien dat er veel meer mogelijk is dan mensen denken. Deze initiatieven dienen als voorbeeld voor de rest van Nederland: gebruik de kracht van de lokale samenleving en neem de kracht van het gebied als uitgangspunt.

Eileen Blackmore (House of Design en Ellen Kiewiet (gemeente de Marne) werden geïnterviewd in de watertoren aan de Noorderbinnensingel in Groningen voor een korte film.

We gaan het meemaken
Met het project ‘We gaan het meemaken’ onderzoekt House of Design de mogelijkheden van lokale gewassen, materialen, kennis, talent en vraag. Het doel is lokale, duurzame productieketens te ontwikkelen voor de regio. ‘We koppelen de lokale maakindustrie aan 21e-eeuwse vaardigheden als digitale fabricage. Zo komen we tot nieuwe inzichten en innovatieve ideeën. We laten jongeren ontdekken hoe nieuwe technieken een rol kunnen spelen in hun eigen toekomst in de regio’.

Onze partners zijn Gemeente de Marne, Biblionet Groningen en het Hogeland College. De eerste fase is in 2017 afgerond. Momenteel wordt gewerkt aan de tweede fase.

Meer informatie over We gaan het meemaken vind je hier.