Startbijeenkomst Bad Nieuweschans

Startbijeenkomst Bad Nieuweschans
5 juni 2019 Marjan

Deze week waren we in Bad Nieuweschans voor de startbijeenkomst van de Lokale Maakplaats die we willen opzetten met de coöperatie de Graanrepubliek. Het was een kennismaking tussen het team van House of Design, de ontwerpers en de coöperatieleden.

Oude Remise
Peter Brul leidde ons rond door de prachtige Oude Remise, waar de Graanrepubliek is gevestigd. Hij informeerde ons over de plek, de winkel en de plannen van de coöperatie. Bakker Wiebrand vertelde over zijn bakkerij.

Prototypes en materiaalproeven
Tijdens de avond gaf Eileen Blackmore een korte presentatie over House of Design, de werkwijze en het project Lokale Maakplaats. De ontwerpers Volken de Vlas, Gerard de Hoop, Paul Bloemers en Marc Paulusma lieten prototypes en materiaalproeven zien en vertelden over hun werk. Ook gaven zij uitleg over het materiaalonderzoek dat zij deden naar baksteen, schelpen, klei, stro, bamboe, piepschuim en meelwormen.

Inspirerende avond
Pieter Sikkema en zijn vrouw Wanda spraken over hun boerderij en de experimenten die zij doen met verschillende gewassen. Afsluitend hebben we ideeën uitgewisseld en eerste afspraken gemaakt. Het was een fijne en inspirerende avond!

Later deze maand komen we terug bij Pieter en Wanda om het vlas te zien bloeien en in augustus kunnen we de graanoogst meemaken.