Miscanthus Cocon voor openbare ruimtes

Miscanthus Cocon voor openbare ruimtes
28 mei 2019 Marjan

Stagiaire Rooske van Loon heeft haar afstudeerproject afgerond. De afgelopen maanden deed ze onderzoek naar verschillende toepassingen van miscanthus (ook wel olifantsgras genoemd).

Miscanthus Cocon
De Miscanthus Cocon is een flexibele werk- en vergaderplek geschikt voor openbare ruimtes. Gebruikers kunnen in de cocon gaan zitten om te werken, zich even terug te trekken of met een kleine groep te vergaderen. Het biedt een rustgevende en geluidsabsorberende omgeving en verhoogt zo de concentratie en het gevoel van controle van de gebruiker.

Lokale materialen
Het product wordt volledig geproduceerd in gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen en is gemaakt van lokale materialen. Het belangrijkste bestanddeel is het milieuvriendelijke miscanthus. Miscanthus wordt ook wel een ‘supergewas’ genoemd vanwege de hoge CO2-opname, en het daarnaast veel andere positieve eigenschappen heeft. De vervilte wol aan de binnenkant van de cocon draagt bij aan de geluidsabsorptie en is rustgevend vanwege de impressie van het Groninger landschap dat het laat zien.