‘Mijn ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en functionaliteit.’

‘Mijn ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en functionaliteit.’
20 september 2018 Marjan

Tim Vinke werkt met de Ronald Steenge van O’42 aan een wandmeubel van piepschuim. Het resultaat zie je zondag 7 oktober.

Vijf vragen aan Tim Vinke:

1. Kun je jezelf en je werk kort omschrijven?
‘Ik ben werkzaam als interieur- en productontwerper. In 2009 ben ik afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen in de richting interieur & architectuur. Ik ontwerp en fabriceer op maat gemaakte meubels zoals kasten, tafels en verlichting. Mijn ontwerpen kenmerken zich voornamelijk door de eenvoud in de vormgeving en de functionaliteit.’

2. Aan welke opdracht werk je?
‘Ik werk samen met O’42, de interieurwinkel gevestigd aan de Oosterstraat 42 te Groningen. De opdracht die ik heb meegekregen is: ontwerp een klein (wand)meubel voor in de winkel om voornamelijk lampen te presenteren.’

3. Met welk afvalmateriaal ga je werken en waarom?
‘Mij is het materiaal EPS- piepschuim toegewezen. Omdat ik in mijn eerdere werk ook al eens met het materiaal piepschuim gewerkt heb. Destijds heb ik een mobiel kantoor en kleine bijzettafels ontworpen van het materiaal piepschuim.’

4. Waar haal je je inspiratie vandaan?
‘Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit het bezoeken van designbeurzen en evenementen in binnen en buitenland. Daar kom je de meest innovatieve nieuwe materialen en designers tegen.’

5. Wat vind je van het thema?
‘Het thema duurzaam en het bewust worden van hergebruik is erg van deze tijd. Interessant om daar een ontwerp voor te maken voor het Groningen ontwerpt festival.’

Tijdens een sessie met de ontwerpers toonde Tim al een prototype:

>> De designroute op 7 oktober wordt aangevuld met andere initiatieven rondom hergebruik: de Piepschuim Party op de Vismarkt, Van Hulley bij Marquant, Wadapartja, Verroest, Het Kadocafé en Groener Groningen organiseert een event over real cost bij OOST.

Lees hier meer over Groningen ontwerpt.
Fotografie: Sander van der Bij.