DesignXPO 2014

DesignXPO 2014
17 April 2018 Linda@HoD

Dutch text only.

Tijdens DesignXPO 2014 was een uitgebreid programma te bezoeken. Diverse expositie, designcafés, workshops een lezing en een masterclass.

Programma
Exposities: ‘DesignEXPO’ bij het CBK Groningen toonde werk van Groninger ontwerpers. Deze jonge talenten hebben hun, in Nederland werkende, favoriete voorbeelden uitgenodigd naar Groningen te komen. De expositie ‘Point of Review’ bij SIGN liett werk zien van jonge kunstenaars die straatafval, roadkill en natuurlijke materialen tot kunst maken. Dineren en designshoppen combineren kon in restaurant Boven-Jan tijdens ‘Up = Up’. House of Design heeft Albert Geertjes uitgenodigd voor een overzichtsexpositie. De expositie diende als start van het noeuwe concept Ontwerper van het Seizoen en was in het kader van DesignXPO te bezoeken.

Diverse HOD-designcafés stonden genoemd in de activiteitenladder van DesignXPO 2014. We gingen op bezoek bij glasblazerij Re-Fuse van Hein van de Water. Brachten een bezoek aan de werkplaast van William van der Velde, Kunsteboer. En tenslotte hebben we ons publiek meegenoemn naar de Herders van Balloo. De designcaés stonden allen ikn het teken van een dergelijk materiaal. Glas, staal en wol.

Samenwerkende Partners
Voor deze editie van DesignXPO 2014 werken House of Design, CBK Groningen, SIGN, Restaurant Boven Jan samen.

DesignXPO is een jaarlijks terugkerend evenement; www.designxpo.nl