DesignXPO Fryslan 2013

DesignXPO Fryslan 2013
29 november 2013 Linda@HoD

Design! Een niet meer weg te denken begrip in onze samenleving. Dat strakke meubel bij de buren, de vintage stoel van oma en de simpelste lamp van de groothandel. Vorm gegeven en dus over nagedacht.

Maar waarom dat ene materiaal? Zijn vormgevers ondernemers of kunstenaars? Kunnen zij door de juiste samenwerking de economie versterken? En wat betekend de Biobased industry voor Design in het Noorden? Wat zijn de nieuwste technieken en welke ontwerpen komen daar uit? En bestaat er een verschil tussen ontwerpers uit Friesland t.o.v. Groningen?

Dit zijn vragen waar House of Design zich dagelijks mee bezig houdt. Tijdens DesignXPO Friesland worden er antwoorden en presentaties gegeven en discussies gehouden om ook deze  vragen en de antwoorden bij het publiek te krijgen. In het weekend van 29 & 30 november 2013 ben je van harte welkom  in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden.

De cellen, cipierruimten en binnenplaats van de voormalige gevangenis Blokhuispoort  staan in dit weekend vol met productvormgevers die tips, presentaties, meningen en kijkjes in de keuken geven. Het evenement wordt na afloop van de Vredeman de Vriesprijs voor een selecte groep genodigden geopend op de voorgaande donderdag.

Het evenement belicht en stimuleert de samenwerking tussen ‘Fryske’ en ‘Grunniger’ ontwerpers.  Het thema is Biobased Design, een industrie nog in de kinderschoenen.
Highlights uit het programma zijn: Zelf 3D printen met bioplastic (opgave via www.designxpo.nl), XPO Biobased Design (lampen van maïs, brillen van aardappels, echt!), Debat & Discussie (voor en door professionele ontwerpers).