Tweede bijeenkomst 3D Comenius in Boras, Zweden

Tweede bijeenkomst 3D Comenius in Boras, Zweden
19 januari 2014 Linda@HoD

Van 19 t/m 22 januari was de tweede bijeekomst van het internationale educatieve project 3D Comenius. Dit keer waren we te gast bij Erikslundskolan en Design en Science Centre Navet (www.navet.se) in Borås, een uur van Gothenburg, in Zweden.

De scholen en designcentra deelden hun ervaringen over het inzetten van de 3d printer in het onderwijs. De docenten hebben zich de afgelopen tijd vooral bezig gehouden met het onder de knie krijgen van de printer en de software zelf. OBS de Krijtenburg en de Zeester op Vlieland gaan erg goed! De kinderen zijn bezig met het maken van een kijkdoos van een theater waarin ze met papier maché, hout, spijkers, papier én 3d geprinte objecten werken.
OBS de Wielen was erg te spreken over de workshop “3d denken” van ontwerper Jauke van den Brink (www.jaukevdbrink.nl) waarin hij kinderen uitnodigde om het platte vlak te verlaten en 3d te kijken en te voelen. Dit krijgt een vervolg!

De School in Suffolk wordt bijgestaan door de ontwerper/kunstenaar Jonathan Keep, hij heeft lessen gegeven aan kinderen hoe 3d te tekenen en met klei objecten te ontwerpen. De school in Zweden wordt bijgestaan door Navet en zij laten kinderen avatars maken in 3d om verhalen te gaan vertellen.

De volgende bijeenkomst is in mei in Suffolk, daar gaan we bespreken hoe we deze ervaring in een curriculum gaan inzetten.