‘De consument een helder verhaal meegeven’

‘De consument een helder verhaal meegeven’
16 oktober 2019 Marjan

Ontwerper Aniek Kroes werkt voor Groningen Ontwerpt voor Laif & Nuver en HK Living brand store aan een welkomsmat, aangevuld met een campagne rond het thema gastvrij. Je ziet het eindresultaat bij de winkel tijdens de designroute op zondag 3 november. GO!

1. Kun je kort jezelf en je werk omschrijven?
Mijn naam is Aniek Kroes en momenteel werkzaam als freelance grafisch ontwerper in Groningen. Als ontwerper vertaal ik een vraag naar een concept en werk deze uit tot verschillende middelen, passend bij het concept. Het werk varieert van branding tot aan catalogi en is te omschrijven als clean & helder, maar altijd met een eigenwijze twist.

2. Aan welke opdracht werk je en voor welke winkel?
Voor de winkels HK Living brand store en Laif & Nuver werk ik samen met Jesper Veltrop aan het thema gastvrij (met de deuren dicht).

3. Met welk afvalmateriaal ga je werken en waarom?
Voor dit project werken wij met een plaatmateriaal van gerecycled rubber. Het plaatmateriaal is afkomstig van het Groningse platteland en werd voorheen gebruikt als ondergrond voor koeien in de stal. Het materiaal leent zich goed voor het product wat wij willen maken. Ik hou mij voornamelijk bezig met de campagne rondom dit product. Zodat wij de consument een helder verhaal kunnen meegeven. Ook binnen deze campagne proberen wij zo duurzaam mogelijke keuzes te maken. Zoals het gebruik van gerecycled papier.

4. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Een groot deel van mijn inspiratie voor deze opdracht haal ik uit de samenwerking. Doordat we beiden verschillende achtergronden hebben in het creatieve veld kunnen we elkaar scherp houden en worden onze sterke kanten goed benut. Verder haal ik mijn inspiratie uit verschillende hoeken. Zo speur ik regelmatig door mijn boekenkast en kijk ik naar wat andere creatieven doen. Zonder mijn eigenheid te verliezen. Al denk ik dat het grootste deel inspiratie uit de alledaagse dingen komt.

5. Wat vind je van het thema gastvrij (met de deuren dicht)?
Het thema spreekt mij aan, omdat het mij bewust maakt van iets wat als heel ‘normaal’ wordt gezien in het straatbeeld. Ik hoop dit aan het publiek mee te kunnen geven. Het is een mooie uitdaging om mensen hier bewust van te maken. En tegelijkertijd om de onderneming een aantrekkelijk aanzicht te geven wanneer de deuren gesloten zijn. Het interessante van dit thema is dat het niet enkel toepasbaar is voor deze twee ondernemingen, maar dat dit project opgeschaald kan worden naar hopelijk veel meer ondernemingen.

Aniek is de vierde ontwerper die we voorstellen. Als laatste volgt interieurontwerper Carmelita Gonesh, zij maakt een ontwerp voor Diezijner. Hou onze site en socials in de gaten!

Meer over het project Groningen Ontwerpt lees je hier.
Fotografie: Janna Bathoorn.