Design Pressure Cooker

DESIGN PRESSURE COOKER

 

De DPC is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het werken met een ontwerper, design denken en duurzame innovatie.

Tijdens een DPC werken een ontwerper en een ondernemer in één dag van vraag naar innovatie. Van idee naar concrete realisatie. In een ochtend- en middagsessie komen de twee partijen tot een duidelijke opgave, brainstorm en resultaat. De dag wordt afgesloten met een plenaire presentatie van alle deelnemers.

De DPC dwingt de deelnemers tot focus en intuïtief werken. De ondernemer gaat naar huis met een concreet plan of tekening waar hij meteen mee aan de slag kan. 
Enkele weken na de DPC nemen wij contact op met de ondernemer om te bespreken hoever hij is met de uitvoering en om te onderzoeken wat nog nodig is om het plan verder op te pakken.

Winst voor bedrijf en milieu

Met het organiseren van een DPC willen we samen met Noordelijke bedrijven en organisaties een stap maken om productontwikkeling innovatiever en duurzamer te maken. 80% van de kosten en milieubelasting van een product wordt bepaald door het ontwerp. Wanneer een ontwerper in een vroeg stadium bij een productvraag wordt betrokken kan dit dus veel opleveren voor het bedrijf en het milieu.

Voorbeelden

DPC’s die we de afgelopen jaren hebben georganiseerd zijn:
DPC dakbedekking
DPC water
DPC textiel

 • „We hebben echt fantastisch met elkaar gewerkt, werkelijk boven verwachting.”

  Jan Hubers van Omrin
 • "Aan het einde van de dag, volledig uitgewringd en op, heb ik een 17-tal praktische concepten opgeleverd die bruikbaar zijn om het systeem te bouwen."

  Patrick Loonstra
 • "We hebben echt fantastisch met elkaar gewerkt, werkelijk boven verwachting.”

  Jan HubersOmrin
 • 'Dit zou niet zijn gebeurd bij het werken met mensen in onze eigen discipline . Het zou maanden duren om zover te komen.'

  Medewerker UMCG
 • „Ik hou van structuur en vastigheid, maar dat moest ik hier helemaal loslaten; ik moest helemaal uit mijn comfortzone, out of the box leren denken. Er worden hier vragen gesteld waar je absoluut niet aan gedacht had!”

  Marianne Couperus
 • “De ambachtslieden en ontwerpers namen na afloop een extra tas met bagage mee naar huis. Daarin zaten nieuwe manieren van denken, andere gezichtspunten en heel veel inspiratie.”

  Eileen BlackmoreHouse of Design

BLOG