Toolkit regionale alliantie klaar voor gebruik!

Toolkit regionale alliantie klaar voor gebruik!
21 september 2021 Marjan

De Craft your Future-toolkit is klaar!  Met de toolkit willen we de nieuwe doeners en denkers in Europa inspireren. Laten zien hoe je een verandering teweeg kan brengen door zelf het voortouw te nemen. Trots te zijn op waar je vandaan komt, en hoe je vindingrijke producten of diensten kunt bedenken door gebruik te maken van ambachtelijke en digitale technologie in een circulaire en duurzame omgeving.

Eileen Blackmore licht toe: ‘Cultureel erfgoed, nieuwe technologieën en duurzaamheid geven vorm aan onze identiteit en levens. We willen de nieuwe generatie onderwijzen over waar ze vandaan komen en hoe ze duurzaam kunnen innoveren.’

Om de actuele maatschappelijke vraagstukken aan te pakken is het nodig om samen te werken in multidisciplinaire teams en een alliantie aan te gaan met regionale partners. In de toolkit wordt uitgelegd hoe je te werk kunt gaan. Met handige links, literatuur en voorbeelden voor workshops. Er word uitleg gegeven over de circulaire economie, de lokale waardeketen en over het gebruik van ambachten en digitale technologie.

Het materiaal is verzameld tijdens partnerbijeenkomsten, trainingsweken voor studenten, lessen, onderzoek en gesprekken met belanghebbenden en nu klaar voor anderen om te gebruiken!

De toolkit is ontwikkeld door Eileen Blackmore van House of Design, Hendrik Jan Hoekstra van Friesland College, Erna van der Werff van Learning Hub Friesland en Chele Esteve en Manuel Martínez – Universitat Politècnica de València.

Hier kun je de Nederlandse versie van de toolkit lezen.
Het is ook beschikbaar in het Engels en Spaans en bijzonder mooi vormgegeven door Dick Muileman!

Craft Your Future is een Erasmus+ project waarbij drie regio’s – Friesland (NL), Gabrovo (BG) en Catalonië (ES) – werken aan een duurzame toekomst door de inzet van ambachten, circulaire economie en digitale gereedschappen. Het project verbindt kennisinstellingen, studenten, lokale overheden, creatieve industrie en (sociale) ondernemingen om een strategie te ontwikkelen die de regio’s helpt om aantrekkelijker te worden met behulp van het cultureel erfgoed, het stimuleren van de lokale economie en door een toekomst op te bouwen met gebruik van lokale bronnen.