Ontwerpwedstrijd rond voedsel

Ontwerpwedstrijd rond voedsel
20 januari 2019 Marjan

Kunst & Cultuur organiseert een ontwerpwedstrijd rond voedsel voor (Drentse) ontwerpers onder de titel VET!, voeding in de 21ste eeuw. Hiermee wil K&C een bijdrage leveren aan de discussie rond eten en de voedselsector. Daarnaast brengt K&C  duurzaam design onder de aandacht van een breed publiek.

Inspiratiedag
Het project start 9 februari 2019 met een inspiratiedag. Tijdens een foodsafari worden locaties bezocht die een relatie hebben met voedsel of de geschiedenis van voedsel in Frederiksoord, Veenhuizen en Borger. Sprekers uit de creatieve en agrifood sector dagen de deelnemers uit om ontwerpen te maken in de vorm van producten of prototype.

Made by mealworms
Studio MARC inspireert het publiek deze dag met het project ‘Made by mealworms’, een vervolg op de installatie die werd gemaakt voor Groningen ontwerpt. Marc Paulusma doet onderzoek naar de verwerking van piepschuim en toont een speculatief scenario waarin de meelwormen onderdeel zijn van een afvalstroom die we zelf op kunnen eten.

Tijdens een workshop vertelt hij meer over het project en de mogelijke toepassingen. Ook krijgen de deelnemers de kans om zelf een woning te bouwen van piepschuim voor een mini-meelwormenkolonie.

Geïnteresseerd in de ontwerpwedstrijd?
Op kunstencultuur.nl vind je meer informatie.