Maak kennis met Thomas

Maak kennis met Thomas
4 april 2019 Marjan

Een tijdje terug hadden we al twee stagiaires voorgesteld, maar er is nog een! Thomas Loderus volgt de studie communicatie & multimedia design aan de NHL Stenden in Leeuwarden. Hij werkt tot de zomer bij House of Design aan verschillende projecten. Hieronder een korte kennismaking!

Waarom heb je gekozen voor House Of Design als stageplek?
House of Design heeft al vaker samengewerkt met mijn opleiding en de opdrachten die ik heb mogen uitvoeren in het verleden waren vaak verbonden aan House of Design en Eileen Blackmore. Toen ik haar beter leerde kennen en leerde waar House of Design voor stond heb ik gevraagd of er plaats is voor een stagiair.

Aan welke opdracht werk je?
Tijdens mijn stage doe ik een beetje van alles. Voor een andere stichting waar Eileen aan verbonden is, It Erfskip, ben ik bezig met het vertellen van de verhalen achter de producten. It Erfskip maakt in samenwerking met designers en inwoners van Friesland producten die het verhaal van Friesland vertellen en verspreiden. Deze verhalen wil ik een duidelijk platform bieden.

Wat hoop je te leren?
Terwijl ik met Eileen meeloop kom ik natuurlijk op heel veel verschillende plekken. Ik leer veel over wat er achter de schermen bij een project gebeurt, maar ook wat er nodig is om een project tot een succes te brengen. Mijn netwerk is sinds de stage flink gegroeid en ik leer alleen maar meer nieuwe mensen kennen.

Tussen de projecten door ben ik bezig om mijn softskills aan te pakken, zoals het werken met 3D software, zowel print als design. Deze skills hoop ik dan weer toe te kunnen passen in volgende projecten.