Open call voor klimaatadaptief kunstwerk

Open call voor klimaatadaptief kunstwerk
3 augustus 2020 Marjan

Het klimaat verandert en dat weten we allemaal. Hoe gaan we hiermee om? Waar vinden we inspiratie om het probleem aan te pakken. Klimaatadaptatie Groningen organiseert samen met House of Design een open call voor een kunstwerk dat ons aanzet om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

Kimaatadaptieve beweging
Het kunstwerk heeft als doel een klimaatadaptieve beweging in gang te zetten, gericht op wat er wél kan en hoe we actie kunnen ondernemen om ons aan te passen. Naast dat we onze CO2-uitstoot moeten reduceren (mitigatie) zullen we ons ook moeten aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering (adaptatie) die nu al voelbaar zijn, zoals hitte, droogte en wateroverlast.

We zoeken inventieve makers!
Makers die wonen en werken in Noord-Nederland (Groningen, Friesland & Drenthe) kunnen een voorstel indienen. Voorstellen mogen gaan over nieuw of bestaand werk (niet ouder dan twee jaar) en kunnen worden ingestuurd tot 1 september 2020.

Klimaatadaptatieweek Groningen
Het werk zal in de herfst/winter van 2020/2021 rondreizen door de provincie Groningen en uiteindelijk getoond worden op de Klimaatadaptatieweek Groningen, die plaatsvindt in Groningen van 19 tot en met 25 januari. In aanloop naar het evenement worden vanaf juni 2020 verschillende (online) activiteiten georganiseerd: o.a. het aanstellen van een groene burgermeester, het aanleggen van geveltuinen, het herontwerpen van versteende gebieden en lezingen over het onderwerp.
House of Design is partner voor het organiseren van de open call voor een klimaatadaptief kunstwerk en begeleidt het ontwerp- en maakproces.

Meer informatie en aanmelden
Meer over de criteria, selectieprocedures en het budget vind je hier.