expo biobased design tijdens Open Ebbinge geslaagd

expo biobased design tijdens Open Ebbinge geslaagd
26 september 2012 Eileen

 

De ontwerpers Carolijn SlottjeZinniger, Marjolein Perin & Sandra Jongedijk (Plustwee) en Jozephine Duker hadden in enkele dagen nieuwe materialen om mee te experimenteren.
Ze waren erg enthousiast! Eindelijk weer tijd nemen om weer te experimenteren, alsof ze weer leerling waren op de academie.

Het plakken van vilt op het kneedbare bioplastic werkte erg goed en vooral hoe het licht er dan nog doorheen valt zorgde voor veel ideeën voor nieuwe producten. Marjolein had met hennep en wol een slof gemaakt. Ze gaat nog proberen de onderkant van bioplastic te maken, lekker warm voor de winter!

Carolijn was bezig om gordijnen te maken van bioplastic sheets. Ze had allerlei patronen gemaakt door vouwen te maken en met een strijkijzer te bewerken.

Jozephine had onderzocht hoe het kneedbare bioplastic gekleurd kon worden, hoe het werkte met keramiek en had allerlei patronen gemaakt met het bioplastic garen in combinatie met stof.

Zinniger had zijn ontwerp TreeO op tijd klaar. Twee meegroeibare tafels, gemaakt van Acoya hout en met duurzame verf gespoten. Ze staan nu bij het kinderdagverblijf op het Open Ebbinge om getest te worden.

Daarnaast was het Palmleer van Tjeerd Veenhoven te zien en te betasten, de bamboe bijzettafel van Bloooms en het nieuwe duurzame hout van Roegholt te zien.

We waren erg benieuwd hoe het publiek zou reageren. Zien ze alleen een soort huisvlijt of zien ze de toekomst van deze experimenten?
De bezoekers reageerden juist erg enthousiast. Ze hadden er veel over gelezen en vonden het boeiend om de wandeling van de ontwerpers mee te maken. Er was zelfs een stel op leeftijd die weer vertrouwen in de toekomst kregen!

Vanaf nu gaan meerdere ontwerpers werken met biobased materialen, in samenwerking met de producenten en leveranciers, om tijdens Design in Groningen 24 t/m 26 mei 2013 de producten te presenteren.

Met dank aan: Oerlemans Plastics, API Institute Emmen, Protoplast, Hempflax, Dubomat en Open Ebbinge.

Foto’s: Sabine Hoes en Eileen Blackmore