Congres 100% Circulair Noord Nederland

Congres 100% Circulair Noord Nederland
19 maart 2020 Marjan

Tijdens het congres 100% Circulair in Noord-Nederland op 5 maart in Assen kwamen vele ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en beleidsmakers van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe bijeen om elkaar te inspireren en te motiveren. En samen te werken aan de doelstelling om in 2050 100% circulair te zijn.

Circulair bouwen en aanbesteden
We zagen vele interessante voorbeelden rondom circulair bouwen en circulair aanbesteden en de drie gedeputeerden van de drie provincies beloofden plechtig samen op te trekken om dit onderwerp op beleidsniveau door te zetten.

Design in de circulaire economie
House of Design was uitgenodigd om voorbeelden te tonen van de rol van design in de circulaire economie. We lieten producten, materiaalontwerpen en onderzoeken zien die voortkomen uit onze projecten, zoals Lokale Maakplaats, Groningen Ontwerpt en de Fryske trui i.s.m. It Erfskip uit Fryslân. We toonden niet alleen de rol in productontwerp, maar ook de artistieke interventie die mensen bewust maakt. De achterliggende methodiek van de lokale waardeketen werd goed ontvangen door de nieuwsgierige bezoeker en smaakte bij diverse partijen al naar meer. Wordt zeker vervolgd!

Klik hier voor de aftermovie.