Wonen in Groningen 2017

Wonen in Groningen 2017
28 augustus 2017 Linda@HoD

Thema dit jaar is LOKAAL. We presenteren op zondag 1 oktober lokale lekkernijen, lokaal talent en producten gemaakt van lokale materialen in de leukste winkels in de binnenstad van Groningen.

En we doen iets nieuws! De komende maanden werken 5 ontwerpers met 5 winkeliers aan nieuwe producten voor de winkels. Hiervoor hebben we – als start van het werkproces – een design pressure cooker georganiseerd​.

Ontwerpers werken met winkeliers aan nieuwe producten voor de winkel – gemaakt van lokale materialen. De koppels zijn: Holtbar met Lisette Bokma, Laif & Nuver met Christiaan Koopman, FOLK met Studio Joop, Verroest met Ron Caspers en O’42 met Wieke Alberts.

De route wordt aangevuld met winkels en horeca die een lokaal product of gerecht presenteren.
Deze enthousiaste ondernemers zijn: BIEN – KOKO TOKO Store for happy products & people – De Soepwinkel – Land van Kokanje – Wadapartja – De Kaaskop – BAQ – Woonzooi – Kadocafe en P.S. koffie, thee & taart.

+ In Roerom presenteert House of Design de resultaten en prototypes van het materiaalonderzoek dat gedaan is voor het project We gaan het meemaken. Ontwerpers Volken de Vlas, Gerard de Hoop, Simone Larabi, Melle Koot en Paul Bloemers deden onderzoek naar lokale materialen als hennep, zeewier, koolzaad, klei, schelpen en baksteen.

+ Nieuwe aanvulling:  HK Global Brand Store met maker Marc Paulusma.