Makke yn Fryslan | souvenirs It Erfskip

Makke yn Fryslan | souvenirs It Erfskip
8 oktober 2018 Marjan

Tot 25 november kun je de overzichtstentoonstelling bezoeken van It Erfskip in de Stadsoase van LF2018 in Leeuwarden. De expositie toont de uitkomsten van het afgelopen jaar: prachtige souvenirs, gemaakt van lokale materialen en in co-creatie met verschillende bevolkingsgroepen uit Friesland.

Ook vind je er de eerste circulaire Fryske trui, die It Erfskip samen met Loop.a.life maakt van gerecyclede wol en lokaal vlas. Deze is inmiddels te koop!  Tijdens de opening van de tentoonstelling trokken Sjoerd Bootsma (programmamaker voor LF2018) en Sjoerd Feitsma (wethouder Leeuwarden) hun trui uit om te doneren aan de Fryske trui.

Sjoerd Bootsma vertelde hoe trots hij was op It Erfskip: ‘Ze hebben zich de afgelopen tweeënhalf jaar tot een pracht van een design label ontwikkeld. Ondanks tegenslag een heldere visie ontwikkeld.’ Hij ziet It Erfskip als een voorbeeld van een creatieve organisatie waar hij de komende jaren meer van wil zien als legacy van LF2018. Wethouder cultuur Sjoerd Feitsma beaamde dit en wil door veel aandacht te geven aan de creatieve industrie ervoor zorgen dat het belang ervan zichtbaar wordt.

De mede makers en ontwerpers waren ook aanwezig. De dames van de Vrijheidswijk keken vol trots naar de resultaten van hun samenwerking met ontwerpers. De clienten van de Diggel, een Talant werkplaats, gingen op de foto met hun producten op de expositie. Ontwerpster Louise Cohen zei: “Wat een prachtige collectie, van hoge kwaliteit en wat een creativiteit is hier zichtbaar.”

De expositie is te zien in Stadsoase tegenover het centraal station. Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Op zondag is het geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.