Expo Lokale Maakplaats in t Wieshoes te Warffum

Expo Lokale Maakplaats in t Wieshoes te Warffum
25 oktober 2022 Eileen
expo Lokale Maakplaats

Tot en met 17 november kun je de tentoonstelling van ons project Lokale Maakplaats bezoeken in ’t Wieshoes, te Warffum.

De tentoonstelling laat het ontwerpproces en de eindproducten zien van het project Lokale Maakplaats, een initiatief van House of Design. Met het opzetten van de waardeketens rondom de producten hebben we verdere stappen gezet in het ontwikkelen van een circulaire maakindustrie in het noorden. Dit hebben we bereikt door samen te werken met boeren, onderwijs, overheid en ondernemers.

Zes professionele ontwerpers en kunstenaars zijn in 2019 uitgenodigd geïnspireerd te raken door het Waddengebied en onderzoek te doen naar lokale hernieuwbare grondstoffen om gebruiksproducten te maken.
Samen met een netwerk aan schakels onderzochten ze de mogelijkheden van een drietal circulaire en uniek vormgegeven producten.

De ontwerpers maakten een kruk, een interieurproduct en iets voor op de ontbijttafel dat ook als relatiegeschenk kan dienen.

Hoe zij gebruikmaakten van lokale materialen, makers, kennis en logistiek kunt u terugzien in de tentoonstelling. Hier vindt u uiteraard ook de eindproducten terug. Een aantal is zelfs ter plekke al te bestellen als relatiegeschenk.

’t Wieshoes is open op maandag van 10.00 – 16.00 uur – woensdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur.