Vind jouw product hier

House of Design is een platform voor professioneel design. Samen met ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers, docenten en onderzoekers werken we aan duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

We werken vanuit de overtuiging dat professionele ontwerpers de tools in handen hebben om de wereld toekomstbestendig te maken. Door hun vindingrijkheid staan ze aan de basis van een duurzame samenleving.

Proefopstelling Window to Europe in Leeuwarden

By: admin on 20-12-2017

smart_leeuwarden_512

Eileen Blackmore werkt aan een nieuw project voor Leeuwarden Fryslân 2018: Smart Leeuwarden. Een van de onderdelen van dat project is ‘Window to Europe’. We maken in 2018 een real time connectie met andere steden in Fryslan of Europa. Eind december kun je een proefopstelling van Window to Europe meemaken in Leeuwarden. Er staat een scherm in de Nieuwe Oosterstraat en een op het plein van de Blokhuispoort. Dan testen we de techniek, reacties en de real time vertaler.


lees verder >


Vijf ontwerpen blijvend te zien of te koop

By: admin on 03-10-2017

Wat was het een mooie dag, zondag 1 oktober. Blauwe lucht, blije mensen en veel mooie producten in de leukste winkels van Groningen. We hebben veel positieve reacties gehad – super leuk!

In opdracht van House of Design zijn vijf ontwerpen gemaakt voor Wonen in Groningen 2017. Deze zijn blijvend te zien en enkele zijn te koop in de winkels!

Twee ontwerpen worden verkocht: ‘grow up’ van studio joop bij FOLK conceptstore en ‘Ophimmeln’ van Wei – Kookgerei van Lisette Bokma bij HOLTBAR conceptstore.
Drie ontwerpen zijn blijvend te zien: uithangbord van Smederij Atelier Caspers voor Verroest – Industrial l Vintage l Design, dukdalf als display voor verlichting van Christiaan Koopman voor Laif & Nuver en het ruimtelijke object van Wieke Alberts voor O42 Interieur.

036__janna_bathoorn___studio_stedum_512


lees verder >


Nieuw lokaal design bij Wonen in Groningen

By: admin on 25-09-2017
lees verder >


Workshop 3D tekenen & printen in Leens

By: admin on 11-09-2017
lees verder >


naar archief>
>

Events:

12/11 2017 - 21/01 2018

Laat je verrassen door een goed verhaal

Kunstspot is het platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Jonge, getalenteerde professionals maken verhalen die de actuele en maatschappelijke ontwikkelingen in de kunst laten zien.

Jonge, getalenteerde professionals maken de verhalen in afstemming met coaches uit het bedrijfsleven. Naast verhalen vind je op Kunstspot een stadsbrede agenda met beeldende kunstactiviteiten in Groningen.

Op de site van Kunstspot vind je ook artikelen en video's over design. Bijvoorbeeld over Volken de Vlas, Tjeerd Veenhoven, Wieke Alberts en Joris Laarman.
Laat je verrassen!

1010_512