Vind jouw product hier

Spotlight:

18/02 - 01/09 2016

Creatieve studenten opgelet! Noorderbreedte wil jouw coverontwerp

Noorderbreedte bestaat veertig jaar, en dat wordt frontaal gevierd: het tijdschrift, dat zich onder andere richt op landschap, architectuur, cultuurhistorie, duurzaamheid en leefbaarheid, nodigt alle creatieve studenten in Noord-Nederland uit een cover te ontwerpen voor de jaargang van 2017. Noorderbreedte verschijnt vijf keer per jaar, dus je maakt vijfmaal kans dat jouw ontwerp wordt gepubliceerd. Het gaat om de voor- én achterkant van het magazine, en inzenden kan tot 1 september 2016. Alles wat je verder moet weten staat op de website van Noorderbreedte, en wie verlegen zit om tips, kan terecht op de website van Kunstspot voor een heel handig artikel.

 

noorderbreedte_cover_512_01


23/04 - 10/07 2016

Internationale Architectuur Biƫnnale Rotterdam: ook in Groningen

In de Maasstad wordt momenteel de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) gehouden. De nadruk ligt deze keer op The Next Economy. Opvallend hierbij is de terugkeer van het ‘maakproces’ in de stad.

In vier zogeheten projectateliers hebben ontwerpers en andere deskundigen zich onder andere beziggehouden met de vraag: Hoe kunnen steden zich voorbereiden op een volgende fase in hun bestaan, waarin oude (economische) modellen zijn uitgewerkt en de ongelijkheid groeit? Hierbij staan Rotterdam, Utrecht, Brussel en Groningen centraal. 

Onder de noemer Nordic City focust het IABR–Atelier Groningen zich op het lokaal voeren van de dialoog over de kansen van de energietransitie. Daarom zijn de resultaten niet alleen in Rotterdam te zien, maar ook in Groningen zelf (zowel in de stad als in de provincie). Kijk op de website van IABR om te zien waar en wanneer de Nordic City neerstrijkt in Stad en Ommeland. 

IABR-2016-The Next Economy duurt tot en met 10 juli. Naast de hoofdtentoonstelling is er een uitgebreid programma, met onder meer lezingen, debat en speciale ‘atelierdagen’. 

 

iabr_kaart_regio_groningen_512Share |