WONEN IN GRONINGEN

WONEN IN GRONINGEN

Jaarlijks designfestival in de binnenstad van Groningen.

Voor Wonen in Groningen hebben we  het concept shared stores ontwikkeld: de winkelier en ontwerper delen de winkel en organiseren samen een activiteit voor de klant. Hiermee stimuleren we beleving en interactie in de winkel en geven we de klant een nieuwe winkelervaring.

Bij de consument zien we momenteel het zogenaamde multichannel gedrag; het wisselen van verkoopkanalen in alle stadia van het aankoopproces.  Daarbij is het publiek is op zoek naar beleving en speciale unieke producten. Ondernemers moeten inspelen op dit veranderende koopgedrag. Wij doen dit door beleving en het maakproces dichter bij de klant te brengen.

Wonen in Groningen is aantrekkelijk voor de winkelier, de ontwerper en het publiek. De winkel krijgt extra aandacht door de unieke producten van de lokale ontwerpers. Voor de ontwerper is het een kans om producten te presenteren en feedback te krijgen van het winkelend publiek. Door de route te volgen, ontdekt het publiek nieuwe winkels en nieuwe producten.

Tijdens het evenement kun je ontdekken wat Groningen in huis heeft voor liefhebbers van interieur- en productdesign. Maakprocessen en gedachtegangen komen aan bod in workshops, interieuradvies, presentaties van ontwerpers, tentoonstellingen en demonstraties. Ieder jaar heeft Wonen in Groningen een ander thema.

We hebben het evenement vijf keer georganiseerd van 2013 t/m 2017. Hieronder zie je de edities en de thema’s.

Voor 2018 werken we aan een nieuwe invulling.

EDITIES

5. 1 oktober 2017: lokale keten, lokale lekkernijen en lokaal talent.
4. 1 & 2 oktober 2016: food & eating design.
3. 3 & 4 oktober 2015: uniek werk van ontwerpers uit het Noorden.
2. 4 & 5 oktober 2014: presentatie van ontwerpers in winkels.
1. 5 & 6 oktober 2013: presentatie van ontwerpers in winkels.

 

 

IN HET KORT

Waar: Binnenstad Groningen
Wanneer: 2013 – 2017
Partners: Groninger City Club, Gemeente Groningen, Marketing Groningen, winkeliers uit de binnenstad en horeca.
Financiële steun: Het Fonds, Gemeente Groningen, Kunstraad.
Website: www.wonen-in-groningen.nl

 

  • “Wat was het een mooie dag, zondag 1 oktober. Blauwe lucht, blije mensen en veel mooie producten in de leukste winkels van Groningen. We hebben veel positieve reacties gehad – super leuk!”

    Eileen BlackmoreHouse of Design

BERICHTEN