DPC Water

Design Pressure Cooker

Duurzame innovatie rondom het thema water

House of Design wil samen met bedrijven een stap maken om productontwikkeling innovatiever en duurzamer te maken. 80% van de kosten en milieubelasting van een product wordt bepaald door het ontwerp. Wanneer een ontwerper in een vroeg stadium bij een productvraag wordt betrokken kan dit dus veel opleveren voor het bedrijf en het milieu.

De DPC is een succesvolle methode gebleken om te komen tot duurzame innovatie. House of Design werkt al enkele jaren met deze methode – ook in internationaal verband – om innovatie snel tastbaar te maken.

De eerste DPC in december 2015 heeft als thema water. Enkele vragen die we behandelen zijn: Welke (andere) services kun je een eigenaar van een elektrische boot aanbieden via de oplaadplek? Hoe maak je een douche van regenwater? Hoe kunnen we het gebruik van kraanwater stimuleren?
Speciaal aan deze DPC is dat de ontwerper wordt ondersteund door studenten van de FDF/NHL.

 

IN HET KORT

Waar: In de Blokhuispoort in Leeuwarden
Wanneer: 10 december 2015
Met wie/partners:
Hydrowashr
De Stille Boot
Bleu Leg Monitor
Hogeschool Van Hall Larenstein,
Lab Vlieland
Welcome to the Village

Frisian Design Factory
Studenten CMD van de NHL
Siebren Brouwer van Djipper
architecte Nynke-Rixt Jukema
Mirjam Janssen van Denkruim
C2C ontwerper Christian Schüten van buro BFGF Hamburg
Jan Pieter Bode
Eddy Broekhof van Edobode
Tjeerd Veenhoven.

 • „Ik hou van structuur en vastigheid, maar dat moest ik hier helemaal loslaten; ik moest helemaal uit mijn comfortzone, out of the box leren denken. Er worden hier vragen gesteld waar je absoluut niet aan gedacht had!”

  Marianne Couperus
 • "We hebben echt fantastisch met elkaar gewerkt, werkelijk boven verwachting.”

  Jan HubersOmrin
 • "Aan het einde van de dag, volledig uitgewringd en op, heb ik een 17-tal praktische concepten opgeleverd die bruikbaar zijn om het systeem te bouwen."

  Patrick Loonstra
 • 'Door de Design Pressure Cooker is ons hele team een volledig andere weg ingeslagen, en daardoor is een - in alle opzichten - sterk verbeterd product ontstaan.'

  H. HarskampHarskamp Daken
 • 'Dit zou niet zijn gebeurd bij het werken met mensen in onze eigen discipline . Het zou maanden duren om zover te komen.'

  Medewerker UMCG
 • “1 ruimte, 4 tafels, 4 ontwerpvraagstukken, opdrachtgevers en ontwerpers, tekengerei en 4 flipovers. Meer is er niet nodig om tot succesvolle oplossingen te komen.”

  Eileen BlackmoreHouse of Design

Berichten