Ontwerpwedstrijd rond voedsel

Ontwerpwedstrijd rond voedsel
17 januari 2019 Marjan

Kunst & Cultuur organiseert een ontwerpwedstrijd rond voedsel voor (Drentse) ontwerpers onder de titel VET!, voeding in de 21ste eeuw. Hiermee wil K&C een bijdrage leveren aan de discussie rond eten en de voedselsector en duurzaam design onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Het project start 9 februari met een inspiratiedag. Dan worden er tijdens een foodsafari bijzondere locaties bezocht in Frederiksoord, Veenhuizen en Borger die een relatie hebben met voedsel of de historie van voedsel. Sprekers uit de creatieve en agrifood sector inspireren de deelnemers tot het maken van bijzondere ontwerpen in de vorm van producten of prototypen.

Studio MARC inspireert het publiek deze dag met het project ‘Made by mealworms’, een vervolg op de installatie die werd gemaakt voor Groningen ontwerpt. Marc doet onderzoek naar de verwerking van piepschuim en toont een speculatief scenario waarin de meelwormen onderdeel zijn van een afvalstroom die we zelf op kunnen eten. Tijdens een workshop vertelt hij meer over het project en de mogelijke toepassingen. Daarnaast krijgen de deelnemers de kans om zelf een woning te bouwen van piepschuim voor een mini- meelwormenkolonie.

Geïnteresseerd in de wedstrijd?
Op kunstencultuur.nl vind je meer informatie.