Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

welkom-store
Welkom Store  go >>

Design Pressure Cooker - Hamburg

on 25-11-2014

House of Design reist op woensdag naar Hamburg met de opdrachtgevers; Tjeerd Veenhoven (HuisVeendam), Herders van Balloo en het Groninger Forum die elk een eigen ontwerpvraag hebben voor de Duitse ontwerpers. De ontwerpers die vanuit Nederland mee gaan zijn; Studio Patrick Loonstra, Caro Grafisch Ontwerp, ontwerpersduo Huting & de Hoop en Rocket Industries. De bedrijven die met deze Groninger ontwerpers gaan werken zijn, in willekeurige volgorde; Ratsherrn Brauerei, Hamburg Marketing GmbH, TUI Cruises en WPS Workplace Solutions. 

p1040335_512

De resultaten komen in één dag tot stand. Door de korte tijd die de koppels hebben is het noodzakelijk om creatief, out of the box en in snelle oplossingen te denken. Tijdens een Design Pressure Cooker gaat er voor de deelnemers een nieuwe wereld open. Een andere denkwijze, vernieuwende aanpak of geheel andere kijk op zaken zorgt voor verfrissende oplossingen.

Aan het einde van de dag geeft Han Brezet, professor Sustainable Design aan de TU Delft en tevens bekend als jurylid bij ‘het beste idee van Nederland’, een lezing. Brezet gaat in op de meerwaarde die de Creatieve Industrie volgens hem heeft bij innovaties in het bedrijfsleven. Na deze lezing presenteren de koppels hun uitkomsten aan het publiek.

De lezing en presentaties bijwonen? Kom dan naar designxport, Hongkongstraße 820457, Hamburg op donderdag 27 november om 19:00 uur – entree €5,- euro.


lees verder >


Boekpresentatie HN Werkman - Leven en Werk

on 14-11-2014

We zijn net terug van de boekpresentatie H.N. Werkman - Leven & Werk. Om 11:45 vannochtend werd het eerste boek overhandigd aan Jacques Wallage.

"Werkman;Een nuchtere ambachtsman, groot vakmanschap en zinderende creativiteit" aldus Wallage.

 

20141114_121755_512


lees verder >


Zondag 26 oktober popup Volken de Vlas in de Watertoren ivm 10 jarig jubileum Wonen en co

on 15-10-2014

Design op hoog niveau!

10 jaar Volken de Vlas in de Bovenkamer van Groningen, de nieuwe locatie van House of Design

Zondag 26 oktober van 12 tot 18 uur - Noorderbinnensingel 14, Groningen 

Wonen en co bestaat 10 jaar en House of Design viert mee! 
In samenwerking met Wonen&co organiseert House of Design een korte en krachtige tentoonstelling van de ontwerper Volken de Vlas.

In deze popup tentoonstelling zie je de wandeling van het werk van Volken hoe hij vanuit een vaas van tennisrackets tot prachtige designlampen en tafels met een twist is gekomen.

volken_de_vlas-kaftentafel_cube-roodwit_200


lees verder >Share |