Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

monique-middelhoek
Monique Middelhoek  go >>
jeanet-metselaar
Jeanet Metselaar  go >>

Dutch Design Week bij Design Academy Eindhoven

on 27-10-2014

Tijdens de Dutch Design Week tonen de Master Graduates werk uit de programma's; Contextual Design, Social Design, Information Design, Design Curating and Writing. Wij laten een selectie zien van het werk dat ons is opgevallen, educatief, vernieuwend, ambachtelijk en Nederlands en ingenieus. Maar.... het is zo ontzettend veel dat de DAE laat zien dat we nooit alles kunnen plaatsen. Een miniverslagje dus!

Hieronder zie je Revealing Beauty (Katja van Heugten), het persbeeld van de academie tijdens de DDW, maar ook een studie naar wat absolute schoonheid moet zijn. De pakken refereren naar de pagina's in het boek die laat zien dat we allemaal leven naar een schoonheids ideaal. Maar dat is wel in eleke cultuur anders! Hoe moeilijk maken deze idealen het om onszelf te accepteren zoals we zijn... Daar geeft haar studie antwoordt op. 

20141024_131747-kl_512


lees verder >


Zondag 26 oktober popup Volken de Vlas in de Watertoren ivm 10 jarig jubileum Wonen en co

on 15-10-2014

Design op hoog niveau!

10 jaar Volken de Vlas in de Bovenkamer van Groningen, de nieuwe locatie van House of Design

Zondag 26 oktober van 12 tot 18 uur - Noorderbinnensingel 14, Groningen 

Wonen en co bestaat 10 jaar en House of Design viert mee! 
In samenwerking met Wonen&co organiseert House of Design een korte en krachtige tentoonstelling van de ontwerper Volken de Vlas.

In deze popup tentoonstelling zie je de wandeling van het werk van Volken hoe hij vanuit een vaas van tennisrackets tot prachtige designlampen en tafels met een twist is gekomen.

volken_de_vlas-kaftentafel_cube-roodwit_200


lees verder >


SusLab Mid Term Event

on 10-10-2014

Alles weten over Design voor een Duurzame Woonomgeving? Inschrijving voor het internationale SusLab Mid Term Event op 5 November in Delft is nu open! Presentaties en cases van o.a. Eneco, TU Delft, The Green Village en Royal College of Art. 

suslab_event_5_november


lees verder >Share |