Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

welkom-store
Welkom Store  go >>

Welkom Store - New Friend bij House of Design

By: Welkom Store on 27-11-2014

Missien ken je de nieuwe brasserie MIDI in Groningen? Deze gelegenheid werd naar ontwerp van de Welkom Store ingericht. Wij zijn blij om Annemiek Nieboer als New Friend van House of Design te mogen verwelkomen.

brasserie_midi

 


lees verder >


Designcafé Gerard de Hoop

By: Gerard de Hoop on 19-11-2014

Gisteren organiseerden wij een intiem designcafé in ROOM100. Reden hiervoor is de lopende overzichtstentoonstelling 'Poul Kjærholm meets Gerard de Hoop'. ROOM100 is gespecialiseerd in ontwerpen door Kjærholm. Eigenaresse van ROOM100 Josephine Jasperse vertelt ons dat ze de werken van Gerard goed tussen de meubelen van Kjærholm vindt passen.

003_512

 


lees verder >


Overzichtstentoonstelling Gerard de Hoop is verlengd tot 1 december!

By: Gerard de Hoop on 05-11-2014

In een overzichtstentoonstelling laat Gerard de Hoop zijn nieuwste ontwerpen en het werk van het afgelopen 10 jaar zien, dit  gecombineerd met ontwerpen van Poul Kjaerholm. tot 1 december in ROOM100, Gedempte Zuiderdiep 100 in Groningen. 

 

 


lees verder >


Twee nieuwe ontwerpen in Odesi collectie

By: Odesi on 30-10-2014

Odesi presenteert twee nieuwe ontwerpen in hun collectie. De Tracks, een karpet van 100% zuiver scheerwol. En de lamp Lighthouse, een ingenieus nieuw bouwwerk van ontwerper Daniel Hulsbergen. 

odesi_tracks


lees verder >


Groninger Design vertegenwoordigd op Dutch Design Week 2014

By: Tjeerd Veenhoven - Studio Tjeerd Veenhoven on 21-10-2014

Vanaf 18 oktober is de dertiende editie van Dutch Design Week gestart.

DDW biedt ontwerpers een internationaal podium en laat het publiek kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden van design in een setting die een festivalgevoel opwekt.

Dit jaar is er gekozen voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit. Traditiegetrouw is er veel ruimte voor het experiment, interdisciplinaire cross-overs en het creatieve proces.

Groninger Design is goed vertegenwoordigd!

ddw_logo_2014_kleur_datum_512


lees verder >


naar archief >

Wetenschap zichtbaar gemaakt in multimediaal kunstwerk Universiteitsbibliotheek Groningen

By: admin on 28-11-2014

Al ruim een maand geleden werd dit prachtige lichtobject onthuld in de Universiteitsbibliotheek in Groningen. We hebben van de kunstenaar, Peter Musschenga, prachtige foto's ontvangen en die delen we graag met jou.

noname_2_512


lees verder >


Design Pressure Cooker - Hamburg

By: admin on 25-11-2014

House of Design reist op woensdag naar Hamburg met de opdrachtgevers; Tjeerd Veenhoven (HuisVeendam), Herders van Balloo en het Groninger Forum die elk een eigen ontwerpvraag hebben voor de Duitse ontwerpers. De ontwerpers die vanuit Nederland mee gaan zijn; Studio Patrick Loonstra, Caro Grafisch Ontwerp, ontwerpersduo Huting & de Hoop en Rocket Industries. De bedrijven die met deze Groninger ontwerpers gaan werken zijn, in willekeurige volgorde; Ratsherrn Brauerei, Hamburg Marketing GmbH, TUI Cruises en WPS Workplace Solutions. 

p1040335_512

De resultaten komen in één dag tot stand. Door de korte tijd die de koppels hebben is het noodzakelijk om creatief, out of the box en in snelle oplossingen te denken. Tijdens een Design Pressure Cooker gaat er voor de deelnemers een nieuwe wereld open. Een andere denkwijze, vernieuwende aanpak of geheel andere kijk op zaken zorgt voor verfrissende oplossingen.

Aan het einde van de dag geeft Han Brezet, professor Sustainable Design aan de TU Delft en tevens bekend als jurylid bij ‘het beste idee van Nederland’, een lezing. Brezet gaat in op de meerwaarde die de Creatieve Industrie volgens hem heeft bij innovaties in het bedrijfsleven. Na deze lezing presenteren de koppels hun uitkomsten aan het publiek.

De lezing en presentaties bijwonen? Kom dan naar designxport, Hongkongstraße 820457, Hamburg op donderdag 27 november om 19:00 uur – entree €5,- euro.


lees verder >


Boekpresentatie HN Werkman - Leven en Werk

By: admin on 14-11-2014
lees verder >


Zondag 26 oktober popup Volken de Vlas in de Watertoren ivm 10 jarig jubileum Wonen en co

By: admin on 15-10-2014
lees verder >


naar archief>