Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

ruitx
RuitX  go >>
lies-keramiek
Lies Keramiek  go >>

30/05 2015 - 14/06 2015

Expositie Koffie Goed bij CBK Groningen

Over de vorm, branding en het verhaal van koffie

De Koffiefilters

Welke rol speelt het verhaal, de vorm en branding bij een populair product als koffie? Wat is het goede verhaal achter koffie eigenlijk? De expositie Koffie Goed gebruikt het product koffie om inzicht te geven in hoe designers met een goed product een kritische markt vol keus en keurmerken betreden. O.a. is te zien hoe De Koffiefilters Richt en Regina een online koffiebeleving creëren. Bij deze jonge ondernemers is alles van eigen hand, van de huisstijl, website en fotografie tot het vinden van de mooiste espressoapparaten. Koffiestation (Douwe Stelpstra en Emiel Driesten) presenteert hun visie op koffie en Unit-30 (Willem van Landeghem en Jozephine Duker) presenteert keramieken koffiebekers. GastcuratorCarolijn Slottje stelt de expositie samen


details >>
03/06 2015 - 05/06 2015

Design District Zaandam

Op 3, 4 en 5 juni vindt het Design District, een vakevenement voor interieurdesign (voorheen 100% Design), plaats bij Taets Zaandam. Een groot, gerenoveerd fabrieksgebouw biedt een prachtige omgeving voor de presentatie van nieuwe producten en hoogtepunten op het gebied van interieurinrichting. De beursvloer van 6.000 m2 biedt plaats aan ongeveer 150 deelnemers. Naast toonaangevende merken laten interessante nieuwkomers hun beste en nieuwste producten zien.


details >>
06/06 2015 - 07/06 2015

Nacht van Kunst & Wetenschap

Tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni in Groningen wordt je als bezoeker meegenomen op een interactieve reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Zo kun je genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen in het teken van kunst en wetenschap.

logo-nacht-kunst-wetenschap_01


details >>
11/06 2015 - 14/06 2015

DMY Berlijn

Het motto van de 13e editie van de DMY International Design Festival Berlin is "Back to the Future". Dit impliceert een "stap terug" terwijl dit tegelijkertijd juist een ontwikkeling van het festival voor de toekomst inhoud. Een nieuwe tentoonstellings module, een nieuw internetadres, meer inhoud en last but not least, een verandering van locatie. Deze veranderingen beloven het festival tot een zeer spannende gebeurtenis te maken.

Nieuwe competitie, aantrekkelijke voorwaarden voor deelnemers en een grote nadruk op nieuw en jong talent is te verwachten. Het festival slaat een andere weg in door een speciale visitors'day in te zetten. Hiermee hoopt de organisatie op een sterkere kennisdeling en uitwisseling binnen de ontwerpsector zelf. 

DMY International Design Festival Berlijn is de belangrijkste niet-gesubsidieerde evenement op het gebied van product design in Duitsland. Elk jaar presenteren nationale en internationale ontwerpers hun huidige producten, prototypes, installaties en projecten.

Bekijk de website van DMY


details >>
20/06 2015 - 13/09 2015

Design Derby Rotterdam

In deze ‘design derby’ gaan de vormgevingsiconen van Nederland en België van de afgelopen 200 jaar een spannende confrontatie met elkaar aan. Van koninklijke opdrachten van Willem I en Leopold I, de sierlijke Belgische Art Nouveau tot de strakkere Nederlandse variant en van de eigentijdse ambachtelijke hoogstandjes uit België tot het nuchtere Dutch Design van nu. Wie komt als winnaar uit de strijd of eindigt deze match in gelijkspel?

In de zomer van 2015 toont Museum Boijmans Van Beuningen de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België. Vierhonderd objecten uit de twee buurlanden zijn te zien, variërend van zilver, glas, keramiek en affiches tot meubels, mode en auto’s. De tentoonstelling presenteert de objecten in chronologische volgorde, parallel aan elkaar. Ontdek de verschillen en overeenkomsten in de belangrijkste tijdsvakken tussen 1815 en 2015. Na Rotterdam reist de tentoonstelling door naar Design museum Gent in het najaar van 2015.


details >>
04/09 2015 - 08/09 2015

Maison & Objet Parijs

MAISON&OBJET is het grote event voor professionals die werkzaam zijn in interieurarchitectuur of interieurvormgeving. De lifestyle beurs geeft een compleet beeld van alle nieuwe trends en producten op vormgevingsgebied.

Decoratie, design, meubels, accessoires, textiel, geuren en noem zo maar op... Deze buitengewone diversiteit is in lijn met de verwachtingen van wereldwijde markten. Een event, dat op het snijvlak van creativiteit en bedrijfsleven opereert, onthult unieke oplossingen en producten aan het publiek.   


details >>
17/10 2015 - 25/10 2015

Dutch Design Week 2015

Zet de 14e editie van Dutch Design Week alvast in je agenda!
DDW 2015 vindt plaats van 17 t/m 25 oktober.

De trends van morgen zijn nu al te zien tijdens Dutch Design Week (DDW). Vanaf 18 oktober 2014 staan in Eindhoven de deuren naar de toekomst open. Negen dagen lang vinden ontmoetingen plaats tussen mensen met ideeën en ondernemers uit regio Eindhoven met een neus voor kansen. Dutch Design Week is een internationaal vermaard evenement waar elk jaar 250.000 bezoekers op af komen. Breid je netwerk uit en beleef de kracht van Dutch design op de eerste rang.


details >>
27/11 2015 - 29/11 2015

Meesterlijk - City of Design 2015

Meesterlijk is te vinden op het terrein van de Westergasfabriek, precies tussen de beide ophaalbruggen. De Westergasfabriek is ‘the place to be’ in Amsterdam als het gaat om vernieuwende manifestaties en evenementen. Een locatie die Meesterlijk past als gegoten.

City of Design
3 dagen in 2015 is de Westergasfabriek omgetoverd tot een inspirerende 'City of Design'. Geniet van de prachtig vormgegeven en ambachtelijk vervaardigde producten van meubelmakers, mode-designers, edelsmeden, glaskunstenaars, hoeden-en schoenenontwerpers, fooddesigners en leerbewerkers. Bewonder de finesses van het maakproces in de verschillende ateliers.

Waar kun je nog rechtstreeks objecten kopen bij de designers, mode-ontwerpers en vaklieden zelf? Waar zie je nog de pure passie voor het maakproces? Bij Meesterlijk!

Openingstijden 12 tot 18 uur
Entree 10,- euro / tickets aan de kassa (1 ticket is geldig voor alle locaties, inclusief de tentoonstelling 'Ivory Icons'). Kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Locatie Westergasfabriek (Zuiveringshal & Machinegebouw)


details >>

Share |