Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

ruitx
RuitX  go >>
lies-keramiek
Lies Keramiek  go >>

12/03 2015 - 13/03 2015

Bijeenkomst 12 maart - De beleving van virtuele materialen

De titel “Beleving van virtuele materialen” lijkt een contradictio in terminis.

Virtuele materialen bestaan niet echt. Ze zijn niet materieel, dus je kunt ze niet voelen en ruiken. Maar je kunt ze wél zien. En omdat we steeds meer leven in virtuele omgevingen, waaronder games, worden we steeds meer met virtuele materialen geconfronteerd.
Ten opzichte van ‘echte’ materialen hebben virtuele materialen nogal wat voordelen. Ze zijn niet milieubelastend en ze kosten niets. Bovendien kun je onbeperkt nieuwe materialen verzinnen die dingen doen die in de echte wereld onmogelijk zijn.

Nieuwsgierig meld je dan aan voor de bijeenkomst op 12 maart via MaterialDesign


details >>
14/03 2015 - 15/03 2015

Wolsymposium - Bouwen met heidewol

Met heidewol gesponnen of gebreide spullen hebben een interessant karakter. Ze lijken hard, ruw en koud, alsof van steen, maar ze voelen zacht, warm en veerkrachtig aan en absorberen straling en geluiden uit de omgeving.

Door middel van een uitgebreide tentoonstelling wordt de geschiedenis van het materiaal, diverse toepassingen en de toekomstige mogelijkheden getoond. Tijdens de tentoonstelling worden onder andere demonstraties en presentaties van wevers, breisters en spinsters gegeven.


details >>
10/04 2015 - 12/04 2015

Groningen Mini Maker Faire

De Groningen Mini Maker Faire is hét jaarlijkse podium voor makers: uitvinders, bouwers, hackers, ontwerpers en kunstenaars laten tijdens deze Maker Faire aan de wereld zien wat ze hebben verzonnen, gemaakt en ontwikkelt.


details >>
11/04 2015 - 01/11 2015

Werkman 2015

Vanaf 11 april 2015 herdenkt het Groninger Museum de 70ste sterfdag van de Groninger drukker en kunstenaar H.N. Werkman met de overzichtsvoorstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven en werk. In deze tentoonstelling zijn druksels, schilderijen, experimenteel drukwerk en bijzondere publicaties zien. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een kunstenaar zien die zich steeds bleef vernieuwen, en zich niet hield aan regels die anderen hem oplegden. Hij gaf zijn eigen draai aan de begrippen abstract en figuratief.

Deze tentoonstelling is onderdeel van een culturele manifestatie, waarmee Werkman 70 jaar na zijn overlijden herdacht wordt. House of Design zal hier ook een rol in spelen. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd op verschillende locaties in de stad en provincie Groningen.  Met dans, muziek, theater en in lezingen en publicaties wordt H.N. Werkman als een belangrijke en nog steeds inspirerende kunstenaar voor het voetlicht gebracht.

Zie voor  meer informatie de website: www.werkman2015.nl


details >>
05/06 2015 - 07/06 2015

DesignXPO 2015

Tijdens DesignXPO 2015 nemen we ons publiek mee naar diverse ontwerpers, ambachtslieden en werkplaatsen tijdens de designcafés. Het centraal thema is dit keer 'ambacht & vakmanschap van de 21e eeuw'. We laten zien welke nieuwe materialen kunnen ontstaan uit gewassen die herontdekt worden. We werken hard aan verschillende activiteiten en hopen boeiende lezingen, een Design Pressure Cooker en een Mini Designbeurs toe te voegen aan het programma. De volgende editie vindt plaats op 5, 6 en 7 juni 2015.

DesignXPO is een terugkerend evenement dat als doel heeft design uit het Noorden van Nederland te belichten. De aankomende editie wordt gedragen door Keunstwurk, Kunst en Cultuur Drenth en House of Design. DesignXPO 2015 zal in de maanden april, mei en juni 2015 plaatsvinden. We verspreiden tijdens deze editie het programma over de drie Noordelijke provincies.  


details >>

Share |