Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

ruitx
RuitX  go >>
lies-keramiek
Lies Keramiek  go >>

15/05 2015 - 17/05 2015

Designday 2015 Maastricht

De tiende editie van Designday, het eigenzinnige podium voor design, vindt dit jaar plaats in de Decorfabriek in Maastricht van 15 t/m 17 mei. Aan het evenement doen binnen- en buitenlandse ontwerpers mee, die ontwerpen en maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als rode draad. Designday biedt onderdak aan veel verschillende ontwerpdisciplines. Je vindt er geen massaproductie, maar unica of kleine series met een beperkte oplage.

Designday staat voor onafhankelijk, toegankelijk design waarin gezond verstand, originaliteit, ambachtelijkheid en duurzaamheid samengaan. Design dat ook door de volgende generatie mooi en praktisch wordt gevonden. Tijdens het evenement kan je de designproducten bekijken en kopen, en je krijgt de kans om in gesprek te gaan met de mensen achter het design. Daarnaast is er een ondersteunend programma die je de mogelijkheid biedt om nog meer te weten te komen over het ontwerp- en productieproces.


details >>
03/06 2015 - 05/06 2015

Design District Zaandam

Op 3, 4 en 5 juni vindt het Design District, een vakevenement voor interieurdesign (voorheen 100% Design), plaats bij Taets Zaandam. Een groot, gerenoveerd fabrieksgebouw biedt een prachtige omgeving voor de presentatie van nieuwe producten en hoogtepunten op het gebied van interieurinrichting. De beursvloer van 6.000 m2 biedt plaats aan ongeveer 150 deelnemers. Naast toonaangevende merken laten interessante nieuwkomers hun beste en nieuwste producten zien.


details >>
05/06 2015 - 07/06 2015

DesignXPO 2015 - Ambacht & Vakmanschap van de 21e eeuw

Tijdens DesignXPO 2015 zijn er dit jaar weer tal van verschillende plekken te bezoeken. We werken hard aan het programma in Groningen en Fryslân.

In Groningen worden van vrijdag 5 t/m zondag 7 juni boeiende lezingen georganiseerd in De Bovenkamer van Groningen, zetten we een Mini Designbeurs op en zijn er tentoonstellingen te zien bij SIGN en het CBK Groningen. Werkplaatsen, studio’s en ateliers zijn te bezoeken en we laten, met het project Crafts 2.0, zien hoe ontwerpers samen met ambachtslieden oude ambachten weten te herwaarderen naar nieuwe producten.

In Leeuwarden kun je van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni een designbeurs bezoeken, mee doen aan een maakevent en open ateliers bekijken. Makers en ontwerpers gaan speeddaten en de Vredeman de Vries prijs en de Philips Jongeren Design Prijs worden uitgereikt.

DesignXPO is een terugkerend evenement dat als doel heeft design uit het Noorden van Nederland te belichten. De aankomende editie wordt gedragen door Keunstwurk en House of Design. DesignXPO 2015 zal in juni 2015 plaatsvinden. 


details >>
11/06 2015 - 14/06 2015

DMY Berlijn

Het motto van de 13e editie van de DMY International Design Festival Berlin is "Back to the Future". Dit impliceert een "stap terug" terwijl dit tegelijkertijd juist een ontwikkeling van het festival voor de toekomst inhoud. Een nieuwe tentoonstellings module, een nieuw internetadres, meer inhoud en last but not least, een verandering van locatie. Deze veranderingen beloven het festival tot een zeer spannende gebeurtenis te maken.

Nieuwe competitie, aantrekkelijke voorwaarden voor deelnemers en een grote nadruk op nieuw en jong talent is te verwachten. Het festival slaat een andere weg in door een speciale visitors'day in te zetten. Hiermee hoopt de organisatie op een sterkere kennisdeling en uitwisseling binnen de ontwerpsector zelf. 

DMY International Design Festival Berlijn is de belangrijkste niet-gesubsidieerde evenement op het gebied van product design in Duitsland. Elk jaar presenteren nationale en internationale ontwerpers hun huidige producten, prototypes, installaties en projecten.

Bekijk de website van DMY


details >>
20/06 2015 - 13/09 2015

Design Derby Rotterdam

In deze ‘design derby’ gaan de vormgevingsiconen van Nederland en België van de afgelopen 200 jaar een spannende confrontatie met elkaar aan. Van koninklijke opdrachten van Willem I en Leopold I, de sierlijke Belgische Art Nouveau tot de strakkere Nederlandse variant en van de eigentijdse ambachtelijke hoogstandjes uit België tot het nuchtere Dutch Design van nu. Wie komt als winnaar uit de strijd of eindigt deze match in gelijkspel?

In de zomer van 2015 toont Museum Boijmans Van Beuningen de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België. Vierhonderd objecten uit de twee buurlanden zijn te zien, variërend van zilver, glas, keramiek en affiches tot meubels, mode en auto’s. De tentoonstelling presenteert de objecten in chronologische volgorde, parallel aan elkaar. Ontdek de verschillen en overeenkomsten in de belangrijkste tijdsvakken tussen 1815 en 2015. Na Rotterdam reist de tentoonstelling door naar Design museum Gent in het najaar van 2015.


details >>
04/09 2015 - 08/09 2015

Maison & Objet Parijs

MAISON&OBJET is het grote event voor professionals die werkzaam zijn in interieurarchitectuur of interieurvormgeving. De lifestyle beurs geeft een compleet beeld van alle nieuwe trends en producten op vormgevingsgebied.

Decoratie, design, meubels, accessoires, textiel, geuren en noem zo maar op... Deze buitengewone diversiteit is in lijn met de verwachtingen van wereldwijde markten. Een event, dat op het snijvlak van creativiteit en bedrijfsleven opereert, onthult unieke oplossingen en producten aan het publiek.   


details >>
17/10 2015 - 25/10 2015

Dutch Design Week 2015

Zet de 14e editie van Dutch Design Week alvast in je agenda!
DDW 2015 vindt plaats van 17 t/m 25 oktober.

De trends van morgen zijn nu al te zien tijdens Dutch Design Week (DDW). Vanaf 18 oktober 2014 staan in Eindhoven de deuren naar de toekomst open. Negen dagen lang vinden ontmoetingen plaats tussen mensen met ideeën en ondernemers uit regio Eindhoven met een neus voor kansen. Dutch Design Week is een internationaal vermaard evenement waar elk jaar 250.000 bezoekers op af komen. Breid je netwerk uit en beleef de kracht van Dutch design op de eerste rang.


details >>
27/11 2015 - 29/11 2015

Meesterlijk - City of Design 2015

Meesterlijk is te vinden op het terrein van de Westergasfabriek, precies tussen de beide ophaalbruggen. De Westergasfabriek is ‘the place to be’ in Amsterdam als het gaat om vernieuwende manifestaties en evenementen. Een locatie die Meesterlijk past als gegoten.

City of Design
3 dagen in 2015 is de Westergasfabriek omgetoverd tot een inspirerende 'City of Design'. Geniet van de prachtig vormgegeven en ambachtelijk vervaardigde producten van meubelmakers, mode-designers, edelsmeden, glaskunstenaars, hoeden-en schoenenontwerpers, fooddesigners en leerbewerkers. Bewonder de finesses van het maakproces in de verschillende ateliers.

Waar kun je nog rechtstreeks objecten kopen bij de designers, mode-ontwerpers en vaklieden zelf? Waar zie je nog de pure passie voor het maakproces? Bij Meesterlijk!

Openingstijden 12 tot 18 uur
Entree 10,- euro / tickets aan de kassa (1 ticket is geldig voor alle locaties, inclusief de tentoonstelling 'Ivory Icons'). Kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Locatie Westergasfabriek (Zuiveringshal & Machinegebouw)


details >>

Share |