Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

ruitx
RuitX  go >>
lies-keramiek
Lies Keramiek  go >>

11/04 2015 - 01/11 2015

Werkman 2015

Vanaf 11 april 2015 herdenkt het Groninger Museum de 70ste sterfdag van de Groninger drukker en kunstenaar H.N. Werkman met de overzichtsvoorstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven en werk. In deze tentoonstelling zijn druksels, schilderijen, experimenteel drukwerk en bijzondere publicaties zien. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een kunstenaar zien die zich steeds bleef vernieuwen, en zich niet hield aan regels die anderen hem oplegden. Hij gaf zijn eigen draai aan de begrippen abstract en figuratief.

Deze tentoonstelling is onderdeel van een culturele manifestatie, waarmee Werkman 70 jaar na zijn overlijden herdacht wordt. House of Design zal hier ook een rol in spelen. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd op verschillende locaties in de stad en provincie Groningen.  Met dans, muziek, theater en in lezingen en publicaties wordt H.N. Werkman als een belangrijke en nog steeds inspirerende kunstenaar voor het voetlicht gebracht.

Zie voor  meer informatie de website: www.werkman2015.nl


details >>
24/01 2015 - 26/04 2015

Tentoonstelling 'Design uit het land van de aardappeleters - vormgevers ontmoeten Van Gogh'

Met  de tentoonstelling ‘Design uit het land van de aardappeleters – vormgevers ontmoeten Van Gogh’ opent Het Noordbrabants Museum het Vincent van Gogh inspiratiejaar. Het werk van de wereldberoemde kunstenaar vormt de aanleiding om Brabants design vanuit een andere invalshoek te bekijken. Met zo’n 85 objecten en producten in twee grote tentoonstellingszalen wordt een breed scala aan vormgeving getoond.

Van industrieel ontwerp tot textiel en mode en van grafisch ontwerp tot fooddesign en fotografie. Onder de ontwerpers zijn tal van gerenommeerde namen, zoals Maarten Baas, Studio Job en Piet Hein Eek, maar ook veelbelovende pas afgestudeerde ontwerpers.


details >>
01/07 2011 - 01/07 2016

Stad van Nederland | Voel wat de stad met je doet

De tentoonstelling Stad van Nederland is een belevenis die je heen en weer slingert tussen allerlei tegenstrijdige gevoelens. 

NAi, Rotterdam

www.nai.nl


details >>

Share |