Categorieën:
Nieuwe Ontwerpers:

ruitx
RuitX  go >>
lies-keramiek
Lies Keramiek  go >>

30/05 2015 - 14/06 2015

Expositie Koffie Goed bij CBK Groningen

Over de vorm, branding en het verhaal van koffie

De Koffiefilters

Welke rol speelt het verhaal, de vorm en branding bij een populair product als koffie? Wat is het goede verhaal achter koffie eigenlijk? De expositie Koffie Goed gebruikt het product koffie om inzicht te geven in hoe designers met een goed product een kritische markt vol keus en keurmerken betreden. O.a. is te zien hoe De Koffiefilters Richt en Regina een online koffiebeleving creëren. Bij deze jonge ondernemers is alles van eigen hand, van de huisstijl, website en fotografie tot het vinden van de mooiste espressoapparaten. Koffiestation (Douwe Stelpstra en Emiel Driesten) presenteert hun visie op koffie en Unit-30 (Willem van Landeghem en Jozephine Duker) presenteert keramieken koffiebekers. GastcuratorCarolijn Slottje stelt de expositie samen


details >>
23/05 2015 - 20/06 2015

Tentoonstelling - FIRST COURSE bij SIGN

Tentoonstelling 23 mei t/m 20 juni 2015 
Winschoterkade #10

FIRST COURSE @ SIGN
De werken van 5 kunstenaars laten een kritische kijk op ons consumentengedrag zien. Hun methoden en denkbeelden stellen hierbij het huidige waardesysteem aan de kaak. Zij maken ons bewust van oorsprong, verwerking, verdeling van producten en bieden tevens alternatieven. 

Tommi Vasko:  'A Stage Full of Anonymous Material' 
Lisa Malou Smits: ‘Food Collaboration’ 
Sjim Hendrix
Sascha Landshoff  'The Trout, The Rooster And The Lamb'
Vera Knoot: ‘Geese project’ 

Expositieperiode 23 mei t/m 20 juni 
Opening/ MIDISAGE  zaterdag 30 mei 17.00 uur in SIGN met gerelateerde producten 


details >>
11/04 2015 - 01/11 2015

Werkman 2015

Vanaf 11 april 2015 herdenkt het Groninger Museum de 70ste sterfdag van de Groninger drukker en kunstenaar H.N. Werkman met de overzichtsvoorstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven en werk. In deze tentoonstelling zijn druksels, schilderijen, experimenteel drukwerk en bijzondere publicaties zien. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een kunstenaar zien die zich steeds bleef vernieuwen, en zich niet hield aan regels die anderen hem oplegden. Hij gaf zijn eigen draai aan de begrippen abstract en figuratief.

Deze tentoonstelling is onderdeel van een culturele manifestatie, waarmee Werkman 70 jaar na zijn overlijden herdacht wordt. House of Design zal hier ook een rol in spelen. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd op verschillende locaties in de stad en provincie Groningen.  Met dans, muziek, theater en in lezingen en publicaties wordt H.N. Werkman als een belangrijke en nog steeds inspirerende kunstenaar voor het voetlicht gebracht.

Zie voor  meer informatie de website: www.werkman2015.nl


details >>
01/07 2011 - 01/07 2016

Stad van Nederland | Voel wat de stad met je doet

De tentoonstelling Stad van Nederland is een belevenis die je heen en weer slingert tussen allerlei tegenstrijdige gevoelens. 

NAi, Rotterdam

www.nai.nl


details >>

Share |