Vind jouw product hier

House of Design is een platform voor professioneel design. HoD wil de innovatieve kracht van ontwerpers stimuleren en onder de aandacht brengen bij bedrijfsleven, overheid en publiek. Hiervoor initiëren en organiseren we projecten, nationaal en internationaal.

Samenwerking Frisian Design Factory
Projecten rondom duurzame innovatie.

Impuls maakindustrie in De Marne
We zijn in gesprek met de gemeente De Marne over enkele thema's die spelen in die regio. De gemeente wil graag een impuls geven aan het Bedrijventerrein De Marne, ze ziet kansen in de lokale maakindustrie in combinatie met biobased materials.

Stage bij House of Design
Op het gebied van duurzaam design & innovatie en internationale financiering & communicatie.

Biomimicry tijdens De Nacht van Kunst en Wetenschap

By: admin on 23-05-2016

Voor ontwerpers en uitvinders is de natuur een bron voor inspiratie en kennis. Bekende voorbeeld zijn de ontwikkeling van klittenband en het werk van de gebroeders Wright (vliegtuigen).

House of Design toont tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap de kracht van Biomimicry – design geïnspireerd op de natuur - binnen het thema het hart.

Met korte presentaties en workshops van Ingrid de Pauw en Mickey Schepers.

drive-design-strategies-inspired-by-nature-22-638_512


lees verder >


Project Souvenirs van It Erfskip van start

By: admin on 12-05-2016

Tijdens de eerste workshop werd door vrijwilligers, ontwerpers en kunstenaars gewerkt aan de souvenirs voor Leeuwarden 2018.
House of Design is artistiek kwartiermaker, ontwikkelt workshops en betrekt ontwerpers voor dit project.

13226688_10206170993304796_8713116920262464328_n_512


lees verder >


SAVE THE DATE: Wonen in Groningen 2016

By: admin on 21-04-2016
lees verder >


Samen ontwerpen we de toekomst!

By: admin on 09-03-2016
lees verder >


naar archief>
18/06 2016 - 01/07 2016

Fraeylema Folly Festival: een ode aan het √°llerleukste fenomeen uit de architectuur!

Al bekend met het fenomeen 'folly'? Nog niet? Geen probleem! In Slochteren een festival gewijd aan deze bon vivant van de architectuur - en dat wil je niet missen!

rene-van-zuuk-folly-koperen-kamer-10-_512

In de achttiende eeuw begonnen Engels grootgrondbezitters hun landschapsparken te verrijken met even nutteloze als fantastische objecten (zoals namaakruïnes, kunstmatige grotten en neptombes), die bekend kwamen te staan als follies.

De Fraeylemaborg in Slochteren heeft dit architectuurverschijnsel nieuw leven ingeblazen door het een geweldig podium te bieden. Na een ontwerpwedstrijd staan er nu tien eigentijdse follies te pronken nabij de borg en op het Erfgoedplein. 

Voor meer informatie en openingstijden zie Fraeylema Folly Festival

Voor een voorproefje kun je ook de uitzending Landinwaarts bekijken van 20 mei j.l., waarin een bezoek wordt gebracht aan de follies van de Fraeylemaborg, of het geweldige artikel lezen dat Peter Dicke schreef voor de website Kunstspot over Gerard de Hoop: 'The King of Frames and Follies'.